Typ 2012

Så det är jul, året går mot sitt slut, och det är dags för någon sorts summering. Under 2012 har jag varit fast anställd under precis hela året, vilket är första gången någonsin för mig. Jag har lanserat massor av spel i jobbet, varit i Paris tre gånger och nästan sett lite av stan, flyttat med kontoret till centrala Köpenhamn och avtackat en kollega.

I januari började jag skriva krönikor för skånemedias tre tidningar Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda. Det har blivit 25 stycken totalt, och de senaste handlar om integritet och behovet av fler kvinnliga förebilder. Nästa krönika kommer i tidningen den sjunde januari nästa år.

Vid sidan av de regelbundna krönikorna hann jag med att skriva en text om Eurovision till SVT, om internet till LNB, och ett kapitel i boken Integritet i en digital värld som nu finns att köpa ute i internetbokhandlarna.

Det är roligt att kunna kombinera jobb och frilansande, i synnerhet inom branscher och områden där det händer så mycket och där utvecklingen går snabbt. Här i arkivet försöker jag fortfarande samla alla texter jag skrivit på olika håll, och den här bloggen har fått bli mer av en samlingspunkt än en plats för analyser och kåserier. De korta kommentarerna hamnar på twitter, och det privata syns på facebook, eller instagram. Följ mig där vetja!