Chávez ger sig på nätet igen

För ett par dagar sedan kom nyheten att Venezuela hade klubbat igenom en lag som förbjuder våldsamma dataspel, och våldsamma leksaker. Chávez menar att leksakerna och spelen bidrar till det ökade våldet i landet. Jo, våldet har ökat, men det är knappast spelens fel.

Nu har landet gått ännu längre. Hugo Chávez har börjat öppna upp för censur av nätet. Han uttryckte sig så här:

The Internet cannot be something open where anything is said and done. Every country has to apply its own rules and norms”

Det här är inte okej. Utvecklingen på medieområdet i Venezuela är inte sunt. I somras beskyllde Chávez  landets ickestatliga mediekanaler för att vara kapitalistiska usa-kramare, och ströp de största regimkritiska kanalerna i landet. De ickestatliga mediekanalerna har blivit hotet för Chávez socialistiska agenda. Redan tidigare har Chávez kallat sociala medier som Facebook och Twitter för terrorvapen, och smutskastat människor som använder dem. Nu verkar även nätet riskera råka ut för hårdare lagar.

Men det är knappast svårt för herr Chávez att hitta en bra lösning på sitt “problem”. Varför inte en svensk-inspirerad datalagringslag?

9 thoughts on “Chávez ger sig på nätet igen”

  1. Och (v) ger pengar till den här skiten och rättfärdigar det med att han är folkvald. *suck*

  2. Hahaha, jo, Chávez kan nog lära sig lite om den svenska frihetliga övervakningen. Skulle sen folket protestera så kan han alltid beställa ett par nyhetsartiklar om en “Capitalist-Jane”. Funkar ju klockrent här 🙂

  3. roligt att man skulle kunna skriva “per strömbäck, netopia” under citatet. låter som det kommer direkt från resonemangen om “samhället behövs på internet” som upphovsrättsindustrin försöker framföra som en “neutral och balanserad” åsikt här hemma. Undrar om någon av dem (per strömbäck vs chavez) vill kännas vid att de är så lika varandra?

    http://www.dn.se/debatt/samhallet-behovs-pa-natet-1.1045940

  4. Jag har noterat att vänstern har tonat ner sitt Chavez-hyllande på senare tid. Även dom börjar sakta fatta att en han inte har blivit demokrat.

  5. Chavez har fått hela västvärlden att äta ur hans hand. Se bara när han försökte få sin lakej Zelaya (då folkvald president) att göra en statskupp i Honduras för att slippa avgå.

    Det folkvalda parlamentet ihop med domstolen och militären försvarar demokratin och ser till att valet kan hållas som planerat. Då anklagas DE för statskupp. EU och USA bojkottar dem. Chavez statsstyrda TV fick ensamrätt på sanningen kring hela saken.

  6. Tja, Chavez är ju ett hot mot alla. Vill gärna se vänstermupparna bortförklara vad Chavez ska med de 5,000 dragunuv prickskyttegevär han köpte från ryssland.

Comments are closed.