Jag har ingen egen vilja

Med anledning av den här artikeln vill jag bara påtala att det givetvis är PR-byråer, Henrik Alexandersson, Erik Lakomaa, Amanda Brihed, Stoppafralagen.nu och Piratpartiet som såg till att jag den 9 januari 2007 för första gången skrev om FRA-lagen på den här bloggen.

Givetvis är hela mitt arrangemang välregisserat, jag har ett hemligt konto i Schweiz som betalar ut jämna femsiffriga belopp till mig varje månad från en anonym anti-övervakningsförespråkare, bara jag skriver minst tre blogginlägg om ämnet. När jag inte studerar (min utbildning är givetvis bara ett spel för galleriet), springer jag på hemliga möten med pr-konsulter och partiledare, allt för att planera nästa drag bland attacker mot regeringen som ju bara vill övervaka mig i all välmening.

För det finns ju inga gräsrötter som engagerar sig om ingen smartare hjärna står bakom, och det finns ingenting som heter deltagarkultur.

10 Thoughts on “Jag har ingen egen vilja

 1. Mathias on March 1, 2009 at 09:26 said:

  Haha, skojfriskt! Ja, man ska inte blåsa upp Piratpartiets betydelse. De kommer få det svårt i EU-valet, där till och med deras ledare erkänner att deras framtid avgörs.

 2. Leo on March 1, 2009 at 09:46 said:

  Samma här. Har också femsiffriga belopp i Schweiz efter FRA-debatten, precis som en socialdemokrat påstod.

  För det är ju inte så att det är gräsrätter som höll i motståndet, inte för pengar, utan för demokratin. För grundläggande mänskliga och demokratiska rättigheter.

  Att sen gräsrötterna engagerar sig i medborgarrättsrörelsen Piratpartiet betyder inte att det finns någon agenda bakom; annat än att bevara grundläggande demokratiska rättigheter i Sverige.

 3. Johanna on March 1, 2009 at 09:53 said:

  Tilläggas bör väl göra att Stoppafralagen.nu inte kom upp förrän i juni 2008, och svart måndag startade där någonstans i samma veva. Lagförslaget kom vid årsskiftet 06/07, och vi var massa människor som uppmärksammade och protesterade mot både FRA, buggning och datalagring som alla var aktuella frågor redan 2007.

  Sen har jag svårt att se varför man skulle misstänkliggöra att människor pratar med varandra, om det inte är Schlingmann bakom då…

  och jo, piratpartiet har gjort mycket, men de är inte allt.

 4. Annie on March 1, 2009 at 10:25 said:

  Väl skrivet! Det här med engagemang och egen drivkraft verkar ligga i andrahandskategorin.

 5. Erik S. on March 1, 2009 at 11:18 said:

  Jojo. Att en av journalisterna är gift med Pär Nuder är sedan bara en extra krydda i konspirationssoppan.

 6. lennartregebro on March 1, 2009 at 12:32 said:

  Förvånansvärt många människor förstår inte att saker kan hända utan att någon har bestämt att dom skall hända. Dom ser den politiska världen som nödvändigt toppstyrd, och menar att det måste sitta några i toppen som bestämmer hur allt skall fungera, och som därmed ligger bakom allt ont som händer.

  DN’s jourmalister är uppenbart i den kategorin.

 7. ArchAsa on March 1, 2009 at 16:34 said:

  Man tolkar andras motiv utifrån sig själv. Artikeln säger verkligen mer om journalisterna i fråga, än om de som var involverade i att organisera motståndet. Helt klart ett beställningsjobb eftersom de inte har förmåga att tänka själva… :p

 8. Anonymous on March 2, 2009 at 04:08 said:

  Lite inne på samma spår som ArchAsa, det luktar lite Projicering om DN artikeln.
  /Jay

 9. Pingback: Rädda Sverige,nu! » Slå ut ordets makt – smart?

 10. esseptowaws
  Портал о том о сём…
  xyek.ru

Post Navigation